ОПРЕДЕЛЕН ИЕ

гр.Кюстендил, 01.07.2008    год. В     ИМЕТО     НА   НАРОДА

Кюстендилският районен съд.гражданска колегия, в закрито   съдебно заседание .на   първи юли две хиляди и осма година в състав:

РАЙОНЕН СЪДИЯ: А.Р.

като разгледа докладваното от съдия Р. гр.д.400 / 2008 год.,за да се произнесе.взе в предвид следното:

Б.М.Т.. ЕЕН ********** ***, е предявил против К.М.Т., ЕЕН ********** ***. ЕЮЛА М.М.,***, ул***ДСЕН К. ***, К.В.Ж. *** и А. А. М. *** иск с пр.осн.чл.14,ал.4 ЗСПЗЗ да бъде признато за установено по отношение на ответниците, че наследниците на М.Т. ***, са били собственици на процесиите два броя ниви. подробно описани в ИМ /срвн. и уточнителната молба на л.8/ към 1956-1957 год. при образуването на ТКЗС в с.Еремия, кюст.област.

Поради нередовното призоваване на ответниците К.В.Ж. и А. А.М. за съдебното заседание по делото.насрочено на 21.05.2008 год. съдът е оставил ИМ без движение като е дал указание на ищеца в 7-дневен срок от получаване на съобщението да представи доказателства за постоянният им и настящ адрес.Съобщението е получено на 30.05.2008 год. от адвокат Д. И.-процесуален представител на ищеца и на 09.06.2008 год.,поради неизпълнението му. съдът е разпоредил да се изпрати ново съобщение лично до ищеца,като същото ,видно от разписката за връчването му, ищецът е отказал да получи на 23.06.2008 год., който отказ е оформен с подписите на един свидетел.

От посочените дати до постановяване на настоящото в съда не е депозирана молба от ищеца, от която да е видно че същият е изпълнил указанията на съда,или е предприел каквито и да е било действия по изпълнението им, непосочването на адреси за призоваване на ответниците представлява нередовност на ИМ, неотстраняването на кято препятства разглеждането й, поради което производството по делото ще се прекрати.

Водим от горното и на осн.§ 2,ал.1 от ПЗР на ГПК във вр. с чл. ЮО.ал.З във вр. с ал.1 ГПК / отм/ и чл.98,ал.1,б."б" ЕПК / отм/. съдът:

ОПРЕДЕЛИ:

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.№ 400/08 год. по описа на КРС, образувано по предявеният от Б.М.Т., ЕЕН ********** *** К.М.Т., ЕЕН ********** ***, Е. М.М.,***, ул***,А.К. ***, К.В.Ж. *** и А. А.М. *** , иск с пр.осн.чл.14,ал.4 ЗСПЗЗ да бъде признато за установено по отношение на ответниците, че наследниците на М.Т. ***, са били собственици на процесиите два броя ниви, подробно описани в ИМ /срвн. и уточнителната молба на л.8/ към 1956-1957 год. при образуването на ТКЗС 'в с.ЕремияДюст.област.

Определението   подлежи   на   обжалване   с   частна   жалба   пред   КОС   в   7-дневен   срок   от получаването на съобщението до ищеца за постановяването му.

РАЙОНЕН СЪДИЯ: