ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№1141 от 18.07.2008 год., гр. Кюстендил

Кюстендилският районен съд,                                                                   гражданска колегия,

На осемнадесети юли                                                                                       две хиляди и осма година,

В закрито съдебно заседание,                                                                      в следния състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: А.С. Секретар ....

като разгледа докладваното от                                                                          съдия А.С.
гр.д.921 по описа за 2008 год.        и за да се произнесе, взе предвид следното:

Делото е образувано въз основа на искова молба от КООПЕРАЦИЯ "РАЙОНЕН КООПЕРАТИВЕН СЪЮЗ /РКС/", със седалище и адрес на управление: гр. Кюстендил, пл. "Демокрация" №1, представлявана от Д.А.З.- председател, срещу Л.С.С.,*** и "ТИЗКОМ" ООД, със седалище и адрес на управление: гр. Кюстендил, ул. "Петър Берон" №26, представлявано от С.К.А.- управител. Предявен е иск с правно основание чл. 124, ал. 1 от Гражданския процесуален кодекс /ГПК/ за признаване за установено по отношение на ответниците, че "Тизком" ООД, гр. Кюстендил, не е собственик на следните недвижими имоти: склад №30, със застроена площ от 624 кв. м, склад №31 със застроена площ от 710 кв. м, и склад №32, със застроена площ от 516 кв. м, трите находящи се в УПИ III, кв. 94а по плана на гр. Кюстендил. В исковата молба е обективирано особено искане - за допускане на обезпечение на предявения иск чрез спиране на изпълнението по изпълнително дело №087420400147 по описа на частен съдебен изпълнител В. Ал.

С разпореждане, постановено на 20.06.2008г., съдията-докладчик е оставил без движение исковата молба, като е указал на ищеца в едноседмичен срок, считано от получаване на съобщението, с писмена молба до съда /с преписи от молбата и приложенията за ответниците/ да отстрани следните допуснати нередовности: да посочи цената на иска; да внесе по сметка на КРС следващата се държавна такса, която е в размер на 1% от данъчната оценка на процесиите имоти, съгласно чл. 69, ал. 1, т. 2 от ГПК във вр. с чл. 71, ал. 2 от ГПК във вр. с чл. 1 от Тарифата за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК, и в същия срок да представи по делото платежен документ за внасяне на таксата; да уточни дали претендира, че е собственик на процесиите имоти, и в случай че е така - кой е правопораждащият юридически факт за собствеността; да обоснове правния си интерес от предявяването на иска; да представи удостоверение за актуално състояние на "Тизком" ООД, гр. Кюстендил /същото е необходимо за установяване правосубектността на ответното дружество, законната представителна власт и адреса му на управление/. На ищеца е указано, че при неотстраняване на горепосочените нередовности в срок исковата молба заедно с приложенията ще му бъде върната, а производството по делото - прекратено. Указано му е и в същия срок да представи скица в оригинал на процесиите имоти, както и че по обективираното в исковата молба особено искане съдията-докладчик ще се произнесе след отстраняване на нередовностите на исковата молба и в случай че искът е подсъден на КРС. Съобщението е получено от председателя на Кооперация "РКС", гр. Кюстендил – Д. З., на 30.06.2008г.

Предвид обстоятелството, че в указания от съда срок, а и до настоящия момент,


ищецът не е отстранил горепосочените нередовности на исковата молба, на основание чл. 129, ал. З във вр. с ал. 2 от ГПК същата заедно с приложенията към нея следва да му бъде върната, а производството по делото - прекратено.

Воден от гореизложеното и на основание чл. 129, ал. З във вр. с ал. 2 и чл. 127, ал. 1, т. З и 4, и чл. 128, т. 2 от ГПК, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело №921/2008г. по описа на Кюстендилския районен съд и ВРЪЩА исковата молба заедно с приложенията на КООПЕРАЦИЯ "РАЙОНЕН КООПЕРАТИВЕН СЪЮЗ", със седалище и адрес на управление: гр. Кюстендил, пл. "Демокрация" №1, представлявана от Д.А.З.- председател.

Определението може да се обжалва с частна жалба пред Кюстендилския окръжен съд в едноседмичен срок, считано от датата на получаване на съобщението за изготвянето му.

Исковата молба заедно с приложенията да се върне след влизане в сила на определението.

РАЙОНЕН СЪДИЯ: