Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Кюстендил , 10.07.2008 год.

В    И М Е Т О     НА    Н А Р О Д А

 

 

Кюстендилският районен съд,гражданска колегия, в публичното съдебно заседание на ДЕВЕТИ ЮЛИ   две хиляди и ОСМА година в състав:

 

               РАЙОНЕН СЪДИЯ: А.Р.

 

при участието на секретар-протоколистката Я.А. , като разгледа докладваното от съдия Р. ***/08  год. по описа на съда,за да се произнесе,взе в предвид следното:

              А.Б.А. *** е предявил против Л.Г.Л.-*** иск с пр.осн.чл.99,ал.1 и 2 СК да бъде прекратен сключения между страните на 14.07.2001 год. в гр.Кюстендил граждански брак,поради дълбокото му и непоправимо разстройство, изключителната вина за което е у съпругата.

              С решение от 20.06.2008 год. съдът е постановил прекратяване на брака между страните, приемайки че вина за дълбокото му и непоправимо разстройство имат и двамата съпрузи.

              С молба, депозирана в съда на 24.06.2008 год. ищецът е поискал от съда да бъде поправено съдебното решение досежно изписаният ЕГН на ищеца, тъй като действителното не отговаря на изписаното.

             КРС,след като обсъди по отделно и в съвкупността им,както и при усл. на чл.188 , ал.1 и 3 ГПК,събраните доказателства,приема за установено следното:

             Видно от исковата молба и приложените по делото доказателства е това,че трите имена на ищеца са А.Б.А., като в ИМ посоченият ЕГН е “ **********”, който е посочен и от съда при постановяване на съдебното решение- в преамбюла и диспозитива на същото.При постановяване на съдебното решение като доказателства съдът е обсъждал приетите и неоспорени от страните писмени доказателства-дубликати от удостоверения за граждански брак, за раждане на Алена Александрова Александрова, такова за доходите на ищеца, заверени преписи на два договора за прехвърляне на недвижим имот срещу задължение за издръжка и гледане, оформени в нотариална форма ,декларация, изходяща от ищеца, в които като негов ЕГН е посочен такъв,различен от горният, а именно “ **********. Именно и посочените доказателства съдът е обсъждал,за да постанови и решението си,но при изготвянето на последното действително е допуснал очевидна фактическа грешка,тъй като в частите му досежно посочване на ЕГН е посочил такова различно от действителното. Поради така стеклите се обстоятелства наличието на твърдяната очевидна фактическа грешка е налице и съдът ще я поправи с настоящото решение.

              Водим от горното и на осн.чл.192,ал.2 ГПК,

                  

 

                                      Р   Е   Ш   И  :

 

     ДОПУСКА ПОПРАВКА  НА ОЧЕВИДНАТА ФАКТИЧЕСКА ГРЕШКА в решението на съда по бр.гр.д.№ 26/2008 год. , постановено на 20.06.2008 год. в частите му, където като ЕГН на ищеца А.Б.А. е посочен такъв “ **********”, като в место ТАКА ИЗПИСАНИЯТ ГО ПОПРАВЯ И НАВСЯКЪДЕ В РЕШЕНИЕТО ДА СЕ  ЧЕТЕ  “**********”.

 

     Решението подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд-гр.Кюстендил в 14-дневен срок от получаването на съобщението до страните за изготвянето му.

 

 

                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: